Предимства на инструментите за щамповане на метал

- 2021-06-17-

(1) Точността на размерите нащампованечасти се гарантира от формата, която има точно същите характеристики, така че качеството е стабилно и взаимозаменяемостта е добра.
(2) Поради използването на обработка на матрици е възможно да се получат части с тънки стени, леко тегло, добра твърдост, високо качество на повърхността и сложни форми, които другите методи на обработка не могат или са трудни за производство.
(3)Щампованеобработката обикновено не изисква нагряване на заготовката и не реже голямо количество метал като рязане, така че не само спестява енергия, но и пести метал.

(4) За обикновените преси може да произвежда десетки парчета в минута, докато високоскоростните преси могат да произвеждат стотици или хиляди парчета в минута. Така че това е високоефективен метод за обработка.

Тъй катометално щампованеПроцесът има горепосочените изключителни характеристики, той се използва широко в различни области на националната икономика. Например индустрии като космическата промишленост, машините, електронната информация, транспортът, оръжията, домакинските уреди и леката промишленост имат обработка на щамповане. Не само, че се използва широко в индустрията, но всеки има пряк контакт с продуктите за щамповане всеки ден. Щамповането може да произвежда малки прецизни части в часовници и инструменти, както и големи покриващи части за автомобили и трактори.