Причини за високия процент скрап на метални щамповани части

- 2021-06-21-

Когаметални части за щампованепроизводителите извършват обработка с щамповане, процентът на скрап често е твърде висок, процентът на скрап е висок и производствените разходи също се увеличават и не отговарят на концепцията за пестене на енергия и опазване на околната среда. Особено когато печалбите са били компресирани, особено важно е да се реши проблемът с високия процент на скрапметални части за щамповане. Нека да разгледаме причините за правото и след това да предпишем правилното лекарство.

1. Качеството на материала не е достатъчно добро.
Суровините са гаранция за обработка на квалифицирани части за щамповане. Ако твърдостта и повърхността на суровините не отговарят на изискванията за качество, съответният процент на бракуване на части за щамповане определено ще бъде твърде висок. Особено за някои части за щамповане с относително голяма деформация е лесно да се напукат и счупят. Следователно, когато купувате суровини, трябва да намерите надежден и редовен доставчик на материали.

2. Инсталирането на матрицата за щамповане е неквалифицирано.

Инсталирането на матрицата за щамповане не отговаря на спецификациите, което води до това, че горната матрица и долната матрица не могат да си сътрудничат добре по време на процеса на щамповане, което води до висока степен на отхвърляне. Щампите за щамповане са основата за обработка на части за щамповане. Инсталирането е много важно при предпоставката, че няма проблем с мухъла. Дори малка грешка може да доведе до това, че произведените части за щамповане са остатъци. При инсталиране на матрицата за щамповане концентричността, празнината, плоскостта и т.н. на горната и долната матрица играят много важна роля.
3. Формата е износена.

При дългосрочна употреба на матрицата за щамповане износването или разхлабените фитинги също ще доведат до бракуване на продукта. Някои фабрики за щамповане не извършват рутинна проверка и поддръжка на формата, след като формата е инсталирана за производство. Само когато резецът е сравнително голям, формата се отстранява и ръбът на ножа просто се заточва. Както всеки знае, износването на матрицата не е само износване на ръба на ножа, но и някои части на матрицата ще се износват с употребата. След като тези части се износят, това ще повлияе на точността на цялата форма.

4. Устройството за позициониране не е точно.

В процеса на подаване устройството за позициониране на формата е неточно, което ще доведе до проблеми при координирането на всеки процес и също ще доведе до отпадъчни продукти.

5. Неправилна работа на работниците.

Работниците не са спазили ръководството за монтаж при работа с пресата или е имало грешка при подаването.