Няколко предпазни мерки при настройване на матрица за метално щамповане

- 2021-06-25-

Щампа за щампованее незаменимо технологично оборудване за производство на щамповане и е технологично интензивен продукт. Качеството, ефективността на производството и производствените разходи на частите за щамповане са пряко свързани с дизайна и производството на матрицата. Нивото на дизайн на матрицата и технологията на производство е един от важните показатели за измерване на нивото на производство на продукти в дадена страна и до голяма степен определя качеството на продукта, ефективността и възможностите за разработване на нови продукти. Следователно инсталирането наматрица за щампованерамката е много важна. Днес ще подредим предпазните мерки за рамката на матрицата за щамповане:
        
1. При инсталиране наматрица за щамповане, монтирайте го върху поансон със съответния тонаж според силата на щанцоване на матрицата. Обърнете внимание на плоскостта на монтажа на матрицата и масата за щамповане.
2. Повърхността на горната и долната, вдлъбната и изпъкналата матрица трябва да се почисти, преди да се настрои матрицата за щамповане, за да се гарантира, че върху матрицата няма отпадъци, които да причинят драскотини по повърхността на продукта. Когато инсталирате, се уверете, че масата за щанцоване е успоредна на долната повърхност на плъзгача на матрицата.
3. Предиматрица за щампованее настроен, е необходимо да проверите непокътнатите направляващи стълбове на формата, щанци, работни пружини, позициониращи щифтове и други аксесоари на матрицата, ръбовете на ножовете на матрицата, режещите ръбове и т.н., за да се гарантира, че режещата повърхност е равна по време на производството и матрицата трябва да се почисти преди поставянето на матрицата. Пробиване, отвор за отпадъци и т.н., за да се гарантира, че отпадъците се изхвърлят навреме по време на производството
4. Формата трябва да се постави в средата на масата за щанцоване.
5. Когато натискате матрицата, първо повдигнете плъзгача и след това бавно го спуснете до долната мъртва точка с инчово движение.
6. За форми с дръжки на матрицата, дръжката на матрицата трябва да бъде подравнена с отвора на дръжката на матрицата, до долната мъртва точка, първо затворете формата. За форми без дръжка на матрицата, поставете формата на подходящо място и обърнете внимание, че матрицата със заглушителен отвор не трябва да блокира заглушителния отвор.

7. Използваният възглавничен блок трябва да е плосък и проверете дали силата е балансирана и внимавайте да не блокирате материала, за да предотвратите повреда на формата на блока

8. Формата за формиране първо свива горната форма и след това поставя отпадъчния материал с необходимата дебелина на материала за щанцоване, използва плъзгача, за да настрои подходящата височина на затваряне и работи два до три пъти и след това заключва долната форма .

9. Когато се използва V-образната рамка на формата, горният и долният плъзгач на формата се затварят и затягат, а плъзгачът се повдига до размера на дебелината на щанцоването.

10. След като формата е настроена, проверете дали горната и долната форма са заключени и дали горната и долната форма са необичайни. Накрая инструментите са на мястото си и мястото е почистено.

11. След като матрицата е завършена, готовите части за щамповане трябва да бъдат инспектирани стриктно в съответствие с изискванията на чертежа и след това може да се извърши масово производство след преминаване.