Как да отразим качеството на обработка на инструмента за щамповане на метал?

- 2021-08-12-

1. Химичен анализ и металографско изследване

Анализирайте съдържанието на химични елементи вИнструмент за щамповане на металматериал, определяне на нивото на размера на зърното и степента на еднородност на материала, оценка на нивата на свободен цементит, ивична тъкан и неметални включвания в материала и проверка на дефектите като кухина на свиване и порьозност на материала.

2, проверка на материала

Материалът, обработен от инструмента за щамповане на метали, е предимно горещо валцуван или студено валцуван (основно студено валцуван) метален плоча и лентов материал. Суровината на инструмента за метално щамповане трябва да има сертификат за качество, който гарантира, че материалът отговаря на предписаните технически изисквания. Когато няма сертификат за качество или поради други причини, фабриката за производство на инструменти за метално щамповане може да избере суровини за повторна проверка според изискванията.

3, тест за оформяне

Бяха проведени тест за огъване и тест за чашаИнструмент за щамповане на металматериал за определяне на индекса на работна твърдост N стойност и съотношението на пластична деформация R стойност на материала и т.н. В допълнение, методът за изпитване на формоспособност на стоманен лист може да се извърши съгласно разпоредбите за формоспособност и метод на изпитване на тънък стоманен лист.

4. Тест за твърдост

Тестерът за твърдост на Rockwell беше използван за теста за твърдост на инструмента за щамповане на метал. Малки части за щамповане със сложни форми могат да се използват за тестване с повърхности, твърде малки, за да бъдат тествани на нормален настолен тестер за твърдост на Rockwell.

5. Определяне на други изисквания за изпълнение

Измерват се електромагнитните свойства на материала и адхезионната способност на покритието и покритието.

Бих искал да споделя с вас техническите изисквания за обработка на инструмента за щамповане на метал. Освен това трябва да се отбележи, че прецизността и състоянието на повърхността на инструмента за щамповане на горещ метал са по-ниски от тези на студенияИнструмент за щамповане на метал, но те все още са по-добри от тези на леене и коване, а количеството на обработка на рязане е по-малко.