Ролята на лъча против сблъсък

- 2021-11-19-

Преглед на двата края налъч против сблъсъкса свързани към нискоскоростната кутия за поглъщане на енергия с ниска граница на провлачване и след това са свързани към релсата на каросерията на автомобила под формата на болтове. Кутията за поглъщане на енергия при ниска скорост може ефективно да абсорбира енергията от сблъсък, когато се случи сблъсък при ниска скорост, и да минимизира щетите от силата на сблъсъка върху надлъжната греда на купето на автомобила, така че да играе своята защитна роля върху превозното средство.
структура
Структурата налъч против сблъсъктрябва да може да гарантира, че кутията за поглъщане на енергия с ниска скорост ефективно абсорбира енергията на удара с ниска скорост чрез свиване, а гредата против сблъсък е свързана с тялото чрез болтове за лесно разглобяване и подмяна. Сега много модели са оборудвани със слой буфер от пяна върху гредата против сблъсък, основната му роля все още е при сблъсък под 4 км/ч, играе опора за външната пластмасова броня, облекчава силата на удара, намалява удара върху повреда на пластмасовата броня, намаляване на разходите за поддръжка
класификация
Предната и заднаталъч против сблъсъке превозното средство за първи път да издържи на въздействието на устройството, в тялото на пасивна безопасност има важна концепция е точка на сила сила. Казано направо, определена позиция на каросерията на автомобила е била ударена, ако оставите само тази част да понесе силата, тогава защитният ефект ще бъде много слаб. Ако в точка от силата оставите цялата структура на скелета да понесе силата, можете да намалите силата на точка от силата, особено преди и след стоманената греда против сблъсък тук играе много очевидна роля.
Тези стоманени или алуминиеви компоненти са монтирани вътре във вратата и не се виждат отвън. Някои имат вертикално разположение, докато други имат диагонално оформление, което се простира от дъното на рамката на вратата до долния ръб на прозореца. Независимо от местоположението си, бронята на вратата е проектирана да действа като допълнителен енергопоглъщащ защитен слой, който намалява количеството външни сили, на които могат да бъдат изложени пътниците. Оказва се, че бронята на вратата е много ефективна, когато превозното средство се удари в неподвижен обект, като например дърво.
роля
Ролята налъч против сблъсъксе използва главно за намаляване на разходите за поддръжка при сблъсък с ниска и средна скорост и може да намали до известна степен нараняването на членовете.