Как да регулирате наклона на седалката за кола - Лост за управление на наклона на седалката

- 2022-02-17-

Столчето е наклонено и трябва да се регулира, което определено елост за управление на наклона на седалката. В допълнение към изискването налост за накланяне на седалката, ето подробен метод за регулиране на наклона на седалката:
Стъпка 1: Регулирайте височината на седалката
Подходящата височина е предпоставка за получаване на добра визия при шофиране. Когато регулирате седалката, регулирането на височината обикновено е първата стъпка. При регулиране е необходимо да се гарантира, че между главата и покрива има поне удар, за да се предотврати удар на главата, когато автомобилът е неравен. покрив.
Стъпка 2: Регулирайте облегалката на седалката
При ежедневно шофиране ъгълът на наклона на облегалката ни е 100-110 градуса. Когато ъгълът на наклона на облегалката надвиши 110 градуса, налягането на междупрешленния диск ще бъде значително намалено. Това са важни референтни данни за превозни средства без лумбална настройка. След регулиране на височината много собственици на автомобили са свикнали първо да регулират предната и задната част на седалката и след това да регулират облегалката. По принцип това не е голям проблем, но е по-удобно да регулирате подходящото разстояние между предната и задната част на седалката, като първо определите ъгъла на наклона на облегалката.
Стъпка 3: Регулирайте седалката отпред и отзад
Освен за хора с особен ръст, не е правилно седалката да е твърде далеч напред или назад и пространството за движение на крайниците, ако седалката е твърде далеч напред, ще бъде намалено. Регулиране на здравия разум: Уверете се, че след като десният крак натисне напълно спирачката, колянната става на крака все още е в естествено и леко свито състояние. По време на целия процес можете между другото да регулирате волана на подходяща височина. Принципът на настройка е, че когато държите позицията на девет часа, ръката може да поддържа удобен ъгъл на огъване, който обикновено е между 90-120 градуса. Регулирането на волана може най-накрая да определи комфорта
1. Контролирайте стриктно скоростта на превозното средство, което е основната мярка за гарантиране на безопасността на движение през нощта. Поради малкия трафик по пътя през нощта, намесата на пешеходци и велосипеди е сравнително малка и като цяло е по-лесно да се шофира с висока скорост, така че е вероятно да възникнат пътнотранспортни произшествия. Когато шофирате през завои, наклони, мостове, тесни пътища и трудно забележими места, трябва да намалите скоростта и да сте готови да спрете или спрете по всяко време.
2. Увеличете следното разстояние. Когато шофирате през нощта, видимостта е лоша и в случай на опасност или спешност трябва да сте готови да спрете по всяко време. В този случай, за да избегнете опасност, обърнете внимание на подходящото увеличаване на следното разстояние, за да предотвратите сблъсък на предни и задни превозни средства.
3. Опитайте се да избягвате изпреварване през нощта. Когато е необходимо изпреварване, далечните и късите светлини трябва да се сменят непрекъснато предварително, за да информира автомобила отпред, а изпреварването трябва да се извърши, след като се установи, че автомобилът отпред дава предимство, за да позволи изпреварване.

4, обърнете внимание на преодоляването на умората от шофиране. Шофирането през нощта, особено след полунощ, е най-предразположено към умора и сънливост. Ако се чувствате малко, трябва да се ободрите или да спрете и да си починете.