Характеристиката на инструмента за щамповане на метал

- 2022-02-25-

(1)ï¼инструмент за щамповане на метал)Обработката на щамповане има висока производствена ефективност, удобна работа и лесна механизация и автоматизация. Това е така, защото щамповането зависи от матриците за щамповане и оборудването за щамповане за завършване на обработката. Времето на удара на обикновената преса може да достигне десетки пъти в минута, а високоскоростното налягане може да достигне стотици или дори хиляди пъти в минута и всеки удар на щамповане може да получи част за щамповане.

(2)(инструмент за щамповане на метал)тъй като се използват две грахови зърна, за да се гарантира качеството на повърхността на частите за щамповане, животът на матрицата обикновено е по-дълъг. Качеството на щамповане е стабилно и взаимозаменяемостта е добра и има същите характеристики.

(3)(инструмент за щамповане на метал)Щамповането може да обработва детайли с голям диапазон от размери и сложна форма, като секундна стрелка на часовници, автомобилна надлъжна греда и покриващи части. В комбинация с ефекта на студено деформационно втвърдяване на материалите по време на щамповане, якостта и твърдостта на щамповането са високи.

(4) Щамповането обикновено няма генериране на стърготини и скрап, по-малко потребление на материал и не се нуждае от друго отоплително оборудване. Следователно, това е материалоспестяващ и енергоспестяващ метод на обработка, а цената на щампованите части е ниска.