Ролята на автомобилната греда против сблъсък

- 2022-08-16-

Всеки знае, че триъгълникът е най-стабилната структура, а скелетът на каросерията всъщност е съставен от много неправилни триъгълници, за да устои на удара от всички посоки, но трябва да се отбележи, че скелетът на автомобила не е на всички места. Същото, защото е свързано с предаването на силата, колапса и т.н.
Значението на предната и задната частавтомобилни греди против сблъсъке устройството за превозното средство да издържи силата на удара за първи път. По отношение на пасивната безопасност на тялото, важна концепция е, че малко сила се прилага върху цялото тяло. Направо казано, ударена е определена позиция на каросерията. Ако се позволи само на тази част да понесе силата, постигнатият защитен ефект ще бъде много слаб. Ако цялата структура на скелета е подложена на сила, когато определена точка е подложена на сила, силата на силата върху точка може да бъде сведена до минимум, особено предните и задните стоманени греди против сблъсък играят очевидна роля тук.
Двата края наавтомобилна греда против сблъсъкса свързани с нискоскоростни енергопоглъщащи кутии с много ниска граница на провлачване, които след това се свързват към надлъжната греда на каросерията под формата на болтове. Нискоскоростната кутия за поглъщане на енергия може ефективно да абсорбира енергията на сблъсъка, когато превозното средство има сблъсък с ниска скорост, и да минимизира щетите от силата на удара върху надлъжната греда на тялото, което може да намали разходите за поддръжка и метода на болтово свързване може да бъде по-удобно да замените автомобилната греда против сблъсък.
car-anti-collision-beam
При високоскоростен офсетен сблъсък,автомобилна греда против сблъсъкможе ефективно да прехвърли силата на удара от лявата страна (или дясната страна) на тялото на превозното средство към дясната страна (или лявата страна), позволявайки на цялото тяло на превозното средство да абсорбира енергията на сблъсъка възможно най-много. В случай на сблъсък с ниска скорост (обикновено под 15 км/ч), автомобилната греда против сблъсък може да предотврати повредата на ударната сила на предните и задните надлъжни греди на каросерията и да намали разходите за поддръжка.