Процес на производство на матрица за щамповане на метали

- 2021-03-26-

Едно. Преработка на суровини:


1. Фрезоване на шест квадратни квадрата (грешката на перпендикулярността не е по-голяма от 0,1 / 300), същите размери на дължината и ширината на формата могат да бъдат еднакви, дебелината на 0,2 мм износване (закалените части трябва да оставят 0,5 мм износване); ръбова фаска. 2. Шлайфайте горната и долната равнина, (детайлът трябва да се закали, за да остане 0,3 мм)


две. Обработка


1. Пробийте и почукайте отворите за винтове, през отвори и отвори за резби съгласно чертежите;


2. Фрезоване на изтичащите отвори или формиращи части;


3. След термична обработка детайлът трябва да шлайфа горната и долната равнина и референтния ръб;


4. Завъртете въртящите се части, допустимите отклонения са в съответствие с изискванията на чертежа.


☠† ☠† Всички отвори за щифтове не могат да бъдат обработени първо: пробийте отвори с резба, които се нуждаят от топлинна обработка, а останалите се сглобяват с пробиване и разгъване на три. Рязане на тел:


Изрежете всяка формираща част според изискванията за съвпадение, посочени в чертежа.


Водещият стълб, направляващата втулка и основата на матрицата са плътно съвпадащи; перфораторът и фиксираната плоча са в преходна форма; щифтовете и отворите са в преходна форма.


четири. монтаж:


1. Сглобете основата на матрицата съгласно фигурата първо, за да се уверите, че водещият стълб и направляващата втулка са перпендикулярни на основата на матрицата и се движат гладко;


2. Закрепете първо вдлъбнатата матрица върху основата на матрицата и равномерно поставете медната обвивка със съответната дебелина по периферията на вдлъбнатата матрица според дадената празнина в чертежа и след това монтирайте изпъкналата матрица, тествайте хартиения лист до потвърдете, че околните вдлъбнатини са равномерни, след това затегнете изпъкналото, матрицата е снабдена с щифтове. (Ако това е съставна матрица, трябва да подравните пролуката на перфоратора и след това да фиксирате изпъкналата и вдлъбната матрица).


3. След това инсталирайте механизма за разтоварване и изхвърляне. Цялостна последователност на обработка на мухъл:


Приоритет се дава на обработката на детайли, които изискват термична обработка. 2. Втора обработка. Заготовки, които изискват рязане на тел. 3. След това обработете основите на матрицата, а именно горната опора и основата. 4. След това обработете други части. 5. Съберете и изпробвайте